Seneste blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Udvalgte blogindlæg

KENDER DU DIN KÆRLIGHEDSBAGAGE?

Sammen med et hav af kvinder og en lille håndfuld mænd var jeg til foredraget ”Lær hvorfor du ikke bare får en kæreste” på en lun sommeraften i Kødbyen.

Om det var det kærlige velkomstkram i døren, de mange veninde-par i lokalet eller forventningen om en aften med tips og tricks ud i dating-livet ved jeg ikke – men stemningen var glad, nysgerrig og let.

På overfladen er det et feminint, kraftfuldt og pink univers, Kirk Rønler, forfatter til bogen ”Sådan får du en kæreste”, har bygget op.

Kærlighedssår og livssmerte pakket ind i choking pink

Kirk indtager rummet med højt energiniveau og foredraget er en kombination af refleksionsøvelser og fortællingen om hendes egen vej gennem det, jeg vil kalde kærlighedsjunglen.

Kirk deler entusiastisk og levende sin egen historie og introducerer generøst de tanker, refleksioner og spørgsmål, hun har stillet sig selv undervejs – en tour-de-force i kærlighedssprog, maskulin og feminin energi, åbne og lukkede miljøer og i de dybere lag af personligheden, hvor andre sjældent får adgang – og hvor vi måske også selv er bange for at kigge ind. For gad vide, hvilken livssmerte og kærlighedssår vi finder - der under overfladen?

At tænde et lys

Ambitionen er klar denne sommeraften: At få vores tanker i gang, røre noget i os hver især – eller som Kirk kalder det: At tænde et lys! Og nu sidder vi her så – omgivet af pink.

Hun giver os indledningsvist et valg. Et valg, som vi altid har i det liv, vi lever: At sætte os tilbage og passivt nyde underholdningen – eller at tage det, vi oplever lidt længere ind – at deltage aktivt ved at mærke og reflektere over det, der sker - det, vi hører.

Og med opfordringen til at turde være opmærksomt til stede både indadtil og udadtil, sender Kirk et meget direkte budskab ud i rummet:

Det handler om DIG!

Ordene rammer som en mavepuster – og der går et gisp gennem salen. Derefter stilhed, hvor ordene synker lidt længere ind og breder sig fra maven til resten af kroppen, mens kraften aftager en smule og indtager blodbanerne og strømmer ud til de yderste led. Jeg ved ikke, om resten af deltagerne oplevede det på den måde, men stilheden og stemningsændringen i lokalet siger mig, at der kunne være sket noget lignende for andre også.

Og fra dette sted - gennem en sprække i den pink overflade - starter aftenens eksplorative rejse ind i et mini-univers af personlig udvikling – ind i kærlighedsjunglens snoede stier, omsluttende slyngplanter, tætte og ufremkommelige vildnis og små solbeskinnede oaser og lysninger.

Personlig udvikling kræver mod, tårer og smerte

Jeg er fuldt ud enig med Kirk i, at rejsen ind i personlig udvikling ikke er for sarte sjæle – det gør ondt både fysisk og psykisk at stå ansigt til ansigt med sine dæmoner, kigge ind i de mørke områder af sit sind og generobre kontakten til sine skyggesider. Det kræver gå-på-mod, tårer, villighed til sårbarhed, smerte og en, der kan stille de spørgsmål, som både kan støtte og udfordre på vejen.

Når jeg som terapeut ser mennesker opnå klarhed og indsigt i egne mønstre og derigennem genetablerer balancen og tager ansvaret for sit liv og sine valg tilbage, så mærker jeg modet til at være menneske og friheden til leve livet ud fra egne værdier – og der ved jeg, det er det hele værd. Lige der, hvor et menneske har mod til at leve livet i stedet for at overleve livet.

For mig er det præcis det, der gør det så livsbekræftende at være terapeut: At være der, mens et menneske vokser og bliver mere sig selv – med alle de sider, skyggesider og polariteter han eller hun rummer.

Et eksperiment i kærlighedsjunglen

Der er masser af inspiration at hente denne aften – og masser, jeg som terapeut kan genkende fra mit møde med mennesker, der er faret vild i kærlighedsjunglen – i arbejdsjunglen eller en af de andre jungler, vi bevæger os rundt i, her i livet.

Aftenen handler om kærlighedsjunglen – og et af de lys, der blev tændt hos mig på denne aften, var Kirks eksperiment om den romantiske fantasi. En fantasi om en drømme-partner, som kan vise sig at trække tråde tilbage til den kærlighed, vi savnede som børn og som kan have sat sig som en fastfrosset længsel, vi stadig søger efter i vores voksne kærlighedsliv. Hvis vi altså ikke har lært at give det til os selv gennem livet.

Er du klar til at prøve eksperimentet selv? Så tag et stykke papir, en kuglepen og en portion ærlighed. Giv dig god tid og svar på disse tre spørgsmål:

  • Hvad er min romantiske fantasi – min drøm om/forventninger til den ideelle partner?

  • Hvad savnede jeg som barn fra mine forældre/den ene af mine forældre?

  • Har jeg lært at give mig selv det, jeg savnede – og kan jeg gøre det i mit voksenliv?

Hvis svaret på det sidste spørgsmål er et ærligt NEJ og der er sammenfald mellem det, du leder efter hos en partner og det, du savnede som barn, så er du på sporet af dine kærlighedssår og den derigennem den gentagelsestvang, du (måske og formentlig ubevist) handler ud fra.

Her i kærlighedslivet – men det kunne lige så godt udspille sig på andre af livets områder: At du bliver ved med at gentage et adfærdsmønster for at heale et sår, der er grundlagt i din tidlige barndom i dit voksne liv og relationer til andre mennesker.

Healing af dine kærlighedssår

En evig søgen efter fars/mors kærlighed og en vaske-ægte ”Mission Impossible”, som det først er muligt at slippe fri af gennem indsigt og valget om at bryde med den tryghed, der ligger i et livslangt mønster, som har sikret kærlighed og overlevelse tidligt i livet.

Det er at åbne døren til følelser som skam, sorg, vrede og længsel. Og det er her, det virkelig begynder at gøre ondt. Og her du også kan finde nøglen ind til det sted, hvor du kan give dig selv det, du længes efter og heale dine egne kærlighedssår. Enten selv eller med støtte fra en, der kan stille dig de rigtige spørgsmål i et trygt rum.

Det er et af de steder, hvor terapi kan være hjælpsom – til at give dig muligheden for at se ind i det spejl, din drømme-partner repræsenterer. Og som spejler det, du endnu ikke har healet i dig selv.

Du kan finde eksperimentet i Kirks bog ”Sådan får du en kæreste”, side 249 i en lidt længere variant.

Og du kan læse endnu mere her:

www.kirkronler.dk

www.sådanfårduenkæreste.dk

Kirks bog ”Sådan får du en kæreste” (kend den på det pink omslag) er værd at kaste et blik i. Og ligesom foredraget kan den nydes for underholdningen og Kirks egen gribende historie. Eller den kan bruges som inspiration til at tænde et par lys og dykke et lag eller to dybere i spørgsmål, der er værd at reflektere over, hvis du vil lære dig selv – og din (kommende) partner endnu bedre at kende.

#personligudvikling #kærlighedssår #kærlighedsbagage #kærlighed #femininenergi #livssmerte #parforhold #valg #frihed

Følg mig
Ingen tags endnu.
Sorter efter tags
Arkiv
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon